РЕЦЕПТИ для СУШІННЯ

Рецепт сушіння: Як сушити Базилік в сушарці (дегідраторі)?

Інгредієнти:

  • Свіжі листки базиліку

Інструкції:

  1. Зібрати свіжі листки базиліку, обираючи ті, що мають насичений аромат.
  2. Промийте листки базиліку під холодною проточною водою, щоб видалити будь-які забруднення.
  3. Дбайливо витрясіть зайву воду з листків базиліку або подавіть їх м'якою сухою тряпочкою.
  4. Розмістіть листки базиліку на плоскому підносі дегідратора, розташовуючи їх у одному шарі без перекриття.
  5. Налаштуйте температуру дегідратора на 40-45 градусів Цельсія і включіть його.
  6. Сушіть базилік протягом 4-6 годин, перевертаючи листки через кожні 1-2 години, щоб забезпечити рівномірне сушіння.
  7. Перевірте готовність базиліку, чи він став крихким і легко ламається.
  8. Якщо базилік ще не сухий, поверніть його назад в дегідратор на додатковий час сушіння.
  9. Після сушіння вимкніть дегідратор і дайте базиліку охолонути до кімнатної температури.
  10. Зберігайте сушений базилік в герметичному контейнері, щоб зберегти його аромат та смак протягом тривалого часу.

Сушений базилік можна використовувати для приготування соусів, супів, піц, салатів та інших кулінарних страв. Він також може бути чудовим додатком до чаю або приготування ароматичних мішечків.
Зелень, Трави, Квіти