РЕЦЕПТИ для СУШІННЯ

Інструкція. Відновлення (регідрація) сушених продуктів

Ви можете легко збагатити свій раціон сушеними продуктами. Бананові чіпси, різновиди сушеного і в'яленого м'яса, шматочки сушених овочів - це типові закуски тих, хто користується дегідратором. Відновлення сушених продуктів відкриває ще більше можливостей для різноманітності щоденного меню.

Правильно підсушені продукти легко регідрувати (відновити за допомогою води). Вони практично набувають свій первинний розмір, форму і вигляд. Якщо продукти зазнали м'якого сушіння, вони зазвичай мають майже той аромат і смак і зберігають велику частину вітамінів і мікроелементів. Є кілька методів відновлення висушених продуктів, які включають замочування у воді або соку, опускання в киплячу воду, варіння або приготування на пару. Дуже важливо не додавати сіль, цукор і спеції під час перших п'яти хвилин відновлення, так як ці добавки які гальмують всмоктування рідини в продукти.

  • Електрична пароварка є одним з найбільш ефективних приладів для відновлення сушених продуктів. Покладіть продукти у велику чашку і налийте туди води. Циркуляція пара допоможе волозі проникнути в продукти і знову поверне їх до первісного свіжого вигляду. Для найбільш успішної регідраціі дотримуйтесь інструкцій, перераховани[ в інструкції по експлуатації до вашої пароварки.
  • Замочування. Помістіть висушені шматочки в дрібну посудину, налийте води, щоб вона покривала продукти, почекайте 1-2 години, поки продукти відновлюються. Якщо ви замочили на ніч, поставте ємність в холодильник.
  • Кипляча вода. Щоб відновити овочі, покладіть 1 чашку сушених овочів в 1 чашку (240 мл) окропу. Замочувати 5-20 хвилин, а потім використовувати в приготуванні за вашим рецептом. Щоб відновити фрукти, налийте 1 чашку води в сковорідку, насипте туди 1 чашку фруктів і варіть на повільному вогні до тих пір, поки фрукти не стануть ніжними.
  • Варка. Для гарнірів з овочів, фруктових підлив або компотів беріть 1 частину рідини на 1 частину сушених продуктів. Якщо ви хочете використовувати сушені продукти в приготуванні суфле, пирогів, і без дріжджових хлібців, додайте 2 частини рідини до 3 частин сухих продуктів. Коли готуєте фрукти, помістити їх в каструлю з киплячою водою, поставити на самий повільний вогонь і нехай мліє 1-15 хвилин до ніжного стану.
Інструкції