Насправді не існує правильного (чи неправильного) способу підготовки продуктів до сушіння. Для успішної сушки вказівок, поданих нижче порад:
Слідкуйте за тим, щоб шматочки були рівномірними по товщині.
Постарайтеся, щоб товщина шматочків була не більше 0,6 см. Винятком є абрикоси, нектарини, персики, вишня, виноград, смородина, сливи та інші фрукти з м'якою м'якоттю. Їх можна сушити, розрізавши на дві половинки або на чотири чверті.
Якщо ви хочете нарізати продукти кубиками, вони не повинні бути занадто маленькими. Під час сушіння вони стануть ще менше і можуть провалюватись через отвори сітки.
М'ясо для в`ялення слід нарізати товщиною 0,5 см, і воно повинно бути звільнено від зайвого жиру перед сушінням. Недорога і пісна м'ясна нарізка, у якій немає прошарків жиру, дуже підходить для домашньої сушки. Щоб м'ясо було ніжним, нарізайте його перпендикулярно жилам. Якщо нарізка дуже ніжна - уздовж жил.
Продукти можна сушити разом з шкіркою. Виняток становлять продукти, у яких шкірка неїстівна - наприклад, ананас, ківі, папайя, кокос, банани, ріпа і солодка картопля.