Насправді не існує правильного (чи неправильного) способу підготовки продуктів до сушіння. Для успішної сушки вказівок, поданих нижче порад:
- Слідкуйте за тим, щоб шматочки були рівномірними по товщині.
- Постарайтеся, щоб товщина шматочків була не більше 0,6 см. Винятком є абрикоси, нектарини, персики, вишня, виноград, смородина, сливи та інші фрукти з м'якою м'якоттю. Їх можна сушити, розрізавши на дві половинки або на чотири чверті.
- Якщо ви хочете нарізати продукти кубиками, вони не повинні бути занадто маленькими. Під час сушіння вони стануть ще менше і можуть провалюватись через отвори сітки.
- М'ясо для в`ялення слід нарізати товщиною 0,5 см, і воно повинно бути звільнено від зайвого жиру перед сушінням. Недорога і пісна м'ясна нарізка, у якій немає прошарків жиру, дуже підходить для домашньої сушки. Щоб м'ясо було ніжним, нарізайте його перпендикулярно жилам. Якщо нарізка дуже ніжна - уздовж жил.
- Продукти можна сушити разом з шкіркою. Виняток становлять продукти, у яких шкірка неїстівна - наприклад, ананас, ківі, папайя, кокос, банани, ріпа і солодка картопля.